Rundering the Canis way

Rundering er en sport som i bunn og grunn handler om at hunden skal finne folk i skogen, melde fra om hvor den har funnet, og søket skal foregå i et system som gjør at terrenget dekkes mest mulig effektivt. På Canis Clicker Camp 2017 får du kurs som hjelper deg til å trene rundering etter prinsippene beskrevet i Runderingstrening i Teori og Praksis, av Morten Egtvedt og Cecilie Køste.

Rundering er en sammensatt og veldig spennende hundesport som både er en konkurransegren, men også blant annet er en del av godkjenningsprogrammet til redningshunden. I denne sporten får hunden brukt det meste av sine egenskaper, og det er også en treningsform som gir trenerne veldig mye.

Når vi sier at vi runderer the Canis way, så innebærer det blant annet:

  • Vi deler inn runderingen i ulike deler, og trener de hver for seg før de settes sammen
  • Inndelingen er: søk i system, melding og skogslydighet
  • I alle ledd ligger klikkertrening til grunn, prinsippene er med i treningen også der det er vanskelig å se det med det blotte øye.

På årets klikkercamp får du kurs i rundering både for nykommere og for de viderekomne. I tillegg har vi satt av et eget kurs til praktisk brukstrening, for de som er interessert i å kunne kombinere de ulike bruksøvelsene til å løse praktiske oppgaver. Dette kurset er skreddersydd for deg som har kommet litt i gang med treningen, og som kanskje er interessert i praktisk søksarbeid.

På denne videoen kan du se en video av runderingssprøven til Endre og Embla. På prøven er runderingen 400 meter lang, og det er inntil 2 figuranter. Embla er trent etter disse prinsippene, og i fjor gikk hun opp til neste prøve (800 meter med inntil 3 figuranter), og bestod med glans.

Hvis du har lyst til å få et enda klarere bilde av rundering med klikkertrening, kan du sjekke dette kurset på CanisAkademiet.

 

Her er en oversikt over kursene som er knyttet til rundering:

Innføringskurs i rundering – mandag/tirsdag og onsdag/torsdag

Rundering for viderekomne – mandag/tirsdag og onsdag/torsdag

Praktisk brukstrening – mandag/tirsdag og fredag/lørdag