Nytt opplag av «Klikkertrening for din hund»

Nytt opplag av «Klikkertrening for din hund»

Den norske utgaven av boka «Klikkertrening for din hund» har vært utsolgt et halvt års tid, men nå er den endelig tilbake i nytt opplag. Valpe- og hverdagslydighetskursene hos Canis Hundeskole bygger på prinsippene som beskrives i denne boka, og det er en super bok å starte med for deg som vil komme i gang med klikkertrening.

I perioden boka har vært utsolgt har Cecilie og jeg vurdert litt fram og tilbake om vi skulle oppdatere den mye i forhold til den forrige utgaven, og vi begynte å skrive endel nye kapitler og gjøre noen justeringer i flere av de gamle kapitlene.

Men jo flere forbedringer vi gjorde, jo dårligere synes jeg det ble. Ting ble kanskje mer up-to-date på endel områder, og vi skrev endel ting for 10 år siden som vi kanskje ville sagt litt annerledes i dag. Men jeg følte raskt at alle «forbedringene» tok vekk hele sjarmen med boka. «Mer avansert» er ikke nødvendigvis «bedre»…

Jeg tror det som er årsaken til at denne boka har solgt i mer enn 75 000 eksemplarer og har blitt utgitt på 7 språk siden 2001, er nettopp den «ånden» boka opprinnelig ble skrevet i. Det som var situasjonen da boka ble til tidlig på 2000-tallet, var at to forholdsvis unge og ivrige hundetrenere nettopp hadde oppdaget en ny treningsfilosofi, og de var hellig overbevist om at dette ville forandre verden. Vi var fullstendig fascinerte av disse nye prinsippene og hvordan man med presis hjelp av klikkeren kunne lære hunden å utføre adferder FRIVILLIG og deretter sette signaler på disse frivillige adferdene.

Det var på denne tiden ingen som kunne fortelle oss hvordan man benyttet disse prinsippene i praksis i bruks- og lydighetstrening, så vi måtte sammen med gode treningskamerater daglig prøve oss fram i ukjent landskap og finne nye måter å gjøre ting på. Dette var en veldig spennende tid, og du verden så bra det fungerte. Og du verden så kreative og treningsvillige hundene ble av å trene på denne måten!

Jeg tror dette ungdommelige (og noen ganger litt naive) engasjementet skinner gjennom  i teksten i boka. Folk rapporterer ofte at de bare må ut å trene med en gang etter at de har lest den. Jeg tror det er akkurat dette som gjør boka vellykket.

Vi skriver for tiden på en ny bok som vil ta for seg mer av det vi har lært også de siste 10 årene (i denne kommer vi helt sikkert til å inkludere Benchmarkingkonseptet for klikkertrening (som forøvrig er veldig sentralt i Canis sin klikkerINSTRUKTØRutdannelse ). Denne nye boka vil sikkert bli mer teknisk presis og ta for seg mer avanserte deler av treningen enn «Klikkertrening for din hund».

klikkertreningfordinhund250Men akkurat denne første boka lar vi stå uforandret og best mulig bevart for ettertiden 🙂

PS: «Klikkertrening for din hund» kan bestilles i Canis sin nettbutikk eller hos alle landets bokhandlere. Hvis du vil kjøpe inn et større antall for videresalg, for bruk i kursvirksomhet eller for å gi til dine valpekjøpere, kan du ta kontakt for et godt tilbud.