Nosework

Nosework

Bli med på kurs i denne nye spennende hundesporten!

Nosework er en hundesport som har eksistert ca. 10 år i USA. Initativtakerne startet NACSW, National Association of Canine Scent Work. Denne hundesporten er på full fart inn i Norge, Sverige, og flere andre land

Nosework er en spennende og inspirerende sport. Sporten passer for alle type hunder. Søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er et sikkert sett å holde hunden i form både fysisk og mentalt. Inspirert av operative spesialsøkshunder, ble K9-Nosework etablert.

For at hunden skal lære seg leken, søk i kasser, romsøk, feltsøk, søk ute, søk i og på kjøretøy og bygninger starter vi med å søke etter for eksempel leker, skinnbiter, trebiter, te, hydrolater, kantarell, kanel. Etter prinsippet om hunden har lært grunninnlæringen bra, kan man lett skifte duft/gjenstand.

På dette kurset vil du lære det grunnleggende innen K9 – nosework og i tillegg få mange gode innspill til hvordan du kan la hunden få optimal mental trening ved å få bruke sitt aller beste sanseorgan, nemlig nesen!