Hva er egentlig riktig posisjon i fri ved fot?

Hva er egentlig riktig posisjon i fri ved fot?

I regelverket står det:

For min del har jeg tolket det som at forsiden på hundens bryst og forsiden på mine legger skal være på samme høyde. Jeg synes også det ser penere ut og ønsker at mine hunder skal ligge der og ikke trekke lenger frem. Jeg tenker at det vil bli penere å se på i vendingene også, spesielt vendinger til venstre med hunden i den posisjonen. Om hunden har posisjon lenger frem så vil man også gå litt på den i venstrevendingene.

Jeg har brukt en firkantet kloss som target. Grunnen til at jeg vil ha fire kanter og ikke en rund balje er at det gjør det enklere for meg å hele tiden flytte meg som vendinger og ikke som svinger slik at jeg også lærer hunden min hvordan den skal bevege kroppen i vendingene. Regelverket presiserer at det skal være 90 eller 180 graders vendinger og ikke svinger.

Cobra har for alvor begynt med innlæring av utgangsstilling og fri ved fot. Her har jeg filmet både forfra og fra høyre og venstre side for å vise hvordan jeg ønsker at posisjonen hennes skal være samtidig som jeg jobber med å bruke klossen og fjerner den av og til for bare å bruke musematte.

Grunnen til at jeg plasserer den så langt bak er for å lære inn den posisjonen jeg ønsker. Plasserer jeg den lenger frem så vil jeg også få en hund som går i posisjon lenger frem og det er noe jeg ikke ønsker. For min del er det viktig å formidle for hunden min helt fra start hvilke posisjon jeg ønsker, både når jeg jobber med utgangsstilling og fri ved fot.

Hvis du har lyst til å nerde deg mer ned i fri ved fot og pirke frem den perfekte posisjonen eller starte innlæringen av fri ved fot så har fri ved fot – online oppstart 27 mars.
Kurset passer alle nivåer og det er ingen aldersgrense. Alle oppgavene er tilgjengelige fra start og du kan begynne å jobbe med akkurat det DU ønsker!
Mer informasjon og påmeldingsskjema finner du her: Fri ved fot – online