Det er deilig å være dansk på Sølen!

Det er deilig å være dansk på Sølen!

På Canis Clicker Camp 2016 har vi invitert noen av våre danske instruktører. Jeg gleder meg til å se de igjen på Sølen, med sin omsorg, generøsitet, smittende humør og glimrende trening.

Jeg har lenge vært imponert over hva den danske Canisgjengen har fått til. De har et smittende engasjement, en super team-spirit og er brennende opptatt av god trening. Jeg er litt misunnelig for konkurransemulighetene de har i Danmark, gjennom hele sesongen har de konkurranser innen kjøreavstand hver eneste helg. Og flere av dem hevder seg da også på nasjonalt nivå i sine grener.  I dette blogginnlegget kommer jeg til å skrive litt om hver enkelt av de danske instruktørene, og si litt om hvilke kurs de kommer til å ha. Jeg skulle gjerne hatt de til å ha kurs hver eneste dag i Campen, men vi vil ha de med på treningslagene også – så dere får bare ta det dere får. 😉

 

catja forside

Catja B Pedersen
Catja er heltidsinstruktør i Canis Hundeskole, og hun holder en rekke forskjellige kurs, alt fra grunnleggende kurser til samlinger med de spesielt interesserte. Catja er ettertraktet i nabolandet, og hun hevder seg også på høyt nivå i bruks. I tillegg har hun jobbet knallhardt for
å få det berømte arrangementet Clicker Expo til Danmark, og i 2016 kommer det altså til Billund. Det betyr at denne høsten har to gigantiske hundeeventer man ikke kan gå glipp av: Canis Clicker Camp, hvor du får utviklet deg som trener og truffet andre likesinnede, og Expo – hvor du får tilfredsstilt alle dine mest geeky fantasier.

På Sølen kommer Catja til å ha kurset Bli proff i baklengskjeding. Dere som kan litt om klikkertrening vet at baklengskjeding er et av de råeste våpnene vi har. Når du kan baklengskjeding inn i ryggmargen, så kan du legge opp treningen for hunden din på en mye mer effektiv måte, også der mange aldri hadde kommet på å bruke det. Dette kurset egner seg for deg som har kommet litt i gang med klikkertreningen, har flere grunnferdigheter på repertoaret og kanskje også har kommando på en del av de. Et veldig spennende kurs!

 

Dog Photographer-20Jan Østergaard

Jan holder til i Canis Hundeskole Skive, og dere som allerede følger facebooksiden hans vet at Jan er en mester på å utfordre sin meget klikkerkloke Basso, både gjennom frishaping, directed shaping og baklengskjeding.

Vi valgte å kalle Jans kurs Ha det moro med shaping. Nå må dere for all del ikke tro at ikke dette også kan gjøres om til blodig alvor, altså – om det var noen som lurte på om vi bare satte opp tøysekurs. Det å ha gode shapingferdigheter handler om å være god på å bryte opp treningen i små steg, og å finne hvert neste gode kriterie for hunden – og det er rett og slett noe av det viktigste du gjør som hundetrener. Grunnen til at vi døpte det med en moro-tittel, er rett og slett at man kan lære desto mye mer av det blodige alvoret når man ikke tar det så blodig alvorlig. Vi er flinkere og tenker klarere når vi senker skuldrene og tør å leke oss, og så lærer vi alt vi trenger til det virkelig blir blodigere enn blodigst. Derfor investerer du to dager i å leke med Jan – nuff said!

Du som melder på til dette kurset har allerede klikkertrent litt, slik at hunden din forstår konseptet med å ta initiativ i treningen, den er gjerne klikkerklok og den har gjerne flere grunnferdigheter inne. Har du disse forutsetningene inne, så får du et kjempeutbytte av dette kurset.

 

dinaDina Doctermann

Dina har utviklet klikkertrening for bitearbeid i IPO, et ganske enormt arbeid som krever faglig trygghet og stor interesse. Dina er i tillegg til å være instruktør i Canis Hundeskole, redaktør for bladet Canis. Kursplanen til Dina er som regel full over et år framover i tid, og kursene hennes blir fort fulle. På Campen skal Dina holde IPO med klikkertrening, og dette kurset er allerede fullt for deltakere med hund. Dersom du har lyst til å se hvordan Dina i samarbeid med Henrik utvikler hundene gjennom dette kurset, er det fremdeles ledige observatørplasser.
Henrik Doctermann

Dina-2835Henrik jobber som figurant på Dinas kurs, og sammen er de to helt ubetalelige. Henrik leser hundene svært nyansert, og har en fantastisk evne til å leke med de – og man kan formelig se hvordan de blomstrer sammen med ham. Om du har interesse for hund og språk, og har lurt på å gå på lekutviklingskurs, så er det faktisk en mulighet å melde på som observatør på IPO med klikkertrening. Der kommer Henrik til å bygge opp en relasjon med hver enkelt hund, og du kan se på hvordan han hele tiden sikrer seg at hunden er med på notene, på sine egne premisser. Veldig interessant!

 

Les mer om alle kursene på www.ClickerCamp.no!