Bare en og en halv uke igjen

Bare en og en halv uke igjen

Snart tar vi turen til vakre Sølen for en uke med hundetrening og moro sammen med alle dere andre sjelefrender. Jeg tenkte jeg måtte si litt om hva som kommer til å foregå på kveldstid også, for det blir en stor del av opplevelsen.

Ikke bare er dagene fylt med morsomme kurs for enhver smak, vi har skrudd sammen et festlig program på kveldstid også. Noen timer etter at kursene er avsluttet, og middagen er fordøyet, setter sensommerkvelden scenen for fellesaktiviteter på appellbana og i kantina.
clicker_765_1
Mandag kveld blir det morsomme leiker og konkurranser for de som vil være med på det. Alle disse aktivitetene vil ha to mål: å heve deg som hundetrener, og å skape bånd med andre entusiaster. Jeg har ikke så lyst til å røpe altfor mye, men noen hotte stikkord kan jeg slippe fra meg: mekaniske ferdigheter og belønningsteknikk. For de som ikke ennå har forstått hvor brennbart det der faktisk er – etter mandag har dere den innsikten!

Tirsdag kveld holder Dina Doctermann foredrag i kantina om IPO og klikkertrening. Dina er redaktør for bladet Canis, og hun har utviklet metoden for sin lidenskap: IPO. Man trenger absolutt ikke å være interessert i IPO-trening for å ha utbytte av dette foredraget! Gjennom å synliggjøre hva som er viktig i klikkertrening av IPO – kommer det meget tydelig fram hvorfor kjernepunktene i klikkertrening er så viktige som de er.

Onsdag kveld er det på ny tid for morsomme leker utendørs. Denne dagen heter Mechanical Skill Drill – og det handler om å trene seg til å trekke like raskt som Jesse James. Det høres kanskje litt vel eksotisk ut, men har man god trening i disse ferdighetene, kan det effektivisere hundetreningen noe heftig!

Torsdag kveld blir det tid for nytt foredrag i kantina. Denne dagen kommer Morten til å presentere sitt nye hjertebarn: Benchmarking. Benchmarking er en metode som kan revolusjonere hvordan man lærer om å trene hund (uansett metode, men vi snakker naturligvis om klikkertrening). Det handler om bevisstgjøring av trenerferdigheter, god observasjon og modellering av gode trenere. Den bevisstheten og innsikten man sitter med etter å ha vært gjennom benchmarkingsystemet, vil være med deg i alt du gjør senere. Dette bør man ikke gå glipp av!

Fredag kveld blir det paneldebatt i kantina, og denne dagen har vi samlet noen av Canis’ best and brightest for litt interessant debatt.

Debatten blir ledet av en ordstyrer som har forberedt en del, men det vil også åpnes for spørsmål fra salen. Hvilke tema som blir tatt opp, og hvordan paneldebatten utvikler seg, er umulig å forutse – det må betraktes som en levende organisme.

Alle kveldsaktivitetene er gratis, og helt frivillig. I tillegg til all moroa som følger med, kan du kjøpe forfriskninger i kantina under foredragene. Der selges det både voksenbrus og vanlig brus, og kaffe for de som har jobbet hardt på dagen. Jeg gleder meg vilt! 🙂

Om du ser at du ikke kan gå glipp av dette, så kan du sjekke ut kursplanen her. 🙂