A big target!

A big target!

Plattformtrening - bare for gøy eller for prestasjoner.

Å bruke plattform i treningen er morsomt og utviklende – både for hund og fører. Hunden elsker det etterhvert pga det er koblet en sterk belønningshistorikk til plattformen. Den blir en magnet! Slipp hunden inn i et treningslokalet der det ligger en plattform, leker, hinder, kjegler osv utover. Hunden velger garantert å gå til plattformen.

Det er utviklende for eieren fordi du blir god på mekaniske ferdigheter. Du må tenke kriterier – (helst satt på forhånd), time klikket og servere belønningen. Altså skjer det mye på kort tid.

SONY DSC
Alfa, 6 mnd.

Du får trent deg på dynamiske kriterier,og du blir flink til å legge opp treningen slik at hunden din lykkes.
Man kan trene inn starten på mange ulike adferder som trengs innen LP, Rally og bruks programmet. Når man først har startet så blir man hektet!

Det trengs ikke store ambisjoner om å lykkes på høyt nivå med hund for å drive med plattform. Det er perfekt til aktivisering. Hva med en dag det er skikkelig dårlig vær ute – man klarer ikke tanken på å gå ut og trene. Ta frem plattformen og kjør en god økt (eller flere), og hunden din har fått mental stimulans så det rekker. Den kan trygt ta seg en hvil, og du som eier kan være fornøyd med deg selv fordi du har gitt hunden noe fornuftig å bruke energien sin på 🙂

SONY DSC
Solo, 6 mnd.

 

Høres dette for fristende ut til at du tør la det ligge, så kan du se en videosnutt med Alfa nedenfor:

Vil du også lære mer om plattformtrening? Vi holder trinn 1 kurs i plattformtrening til våren. Les mer om kurset og meld deg på her!