Første økt med doggie-zen

Første økt med doggie-zen

Vi kan kalle dette for Cuba´s første «offisielle» treningsøkt med DZ (hun er 6 mnd gammel og vi har hatt henne i under 2 mnd foreløpig).

Hun har tidligere lært «værsågod» (i forbindelse med lek og matservering), og vi har kjørt et par små økter med omtrent det samme du ser i denne filmen rett etter at vi fikk henne. Men føler behov for å ta skikkelig tak i DZ nå. Hun er jo litt «småheit», og DZ (det vil si «å bevege seg vekk fra det den har lyst på, for å få det litt senere») er det som gir oss «kontroll» på klikkerhunder til slutt (kombinert med et godt utviklet adferdsreportoar med flytende/automatiserte adferder). I tillegg er det fint å kunne bruke avstandsbelønning i diverse sammenhenger etterhvert.

Fokuspunkter:

  • Klikk for riktig adferd (snu seg/følge etter fører vekk fra belønning) – si deretter «værsågod»
  • «Rent» værsågod-signal uten armbevegelser osv
  • Rask reaksjon på «værsågod»-signal er det viktigste i starten (hvis ikke er hun ikke klar for å gå videre i treningen).
  • Ikke vær «grådig» de første øktene – forsterk gjerne i det samme hunden snur hodet og går det første skrittet etter deg.

 

Etter 5 minutts pause kjørte vi en økt til med tennisball i stedet for godbit-skål.

Fokuspunkter:

  • Bli sittende mens jeg legger ned ballen (ikke hoppe eller dra villmann i båndet etter ballen)
  • Mest mulig slakt bånd under treningen
  • Fortsatt for tidlig å bli «grådig» og forlange mye adferd før jeg sier værsågod (mest fordi dette sannsynligvis vil føre til dårligere reaksjon på værsågod-signalet)
  • Avbryt hvis du får piping (spesielt med schäfer…)

 

Hvis du vil følge med på hvordan det går i den daglige treningen av Cuba, kan  du melde deg på mitt nye grunnferdighetskurs på www.grunnferdigheter.no 

Du får da tilgang til en lukket Facebook-gruppe der jeg poster filmer fra treningen med Cuba hver uke. Dette er en utmerket måte å lære mer om grunnferdighetstrening á la «Lydighetstrening i teori og praksis» – direkte fra forfatterne selv.

 

Les mer og meld deg på «Grunnferdighets bootcamp med Cuba» her!