Signe Endresen

Signe Endresen
Telefon: 928 86 487
Org. nr.: 979 380 925

I 2010 passet jeg en pensjonert førerhund i noen uker. Snøfte ble døråpneren til hundeverden for meg. Frem til da hadde jeg kun erfart at hunder var vanskelige å få kontakt med, og de opplevdes som umulige å kommunisere med.  Vi utdannet oss til terapihund-ekvipasje hos NODAT (Norsk organisasjon for dyreassistert terapi), og senere til arbeid med dyreassistert pedagogikk (såkalt barnehund) hos Norske Terapihundskolen. Det var på disse kursene jeg ble kjent med klikkertrening, og med ett endret alt seg. Verden med hund åpnet seg, og endelig forsto jeg at alt – absolutt alt! – kan man trene en hund til å gjøre med klikkertrening. Det var overveldende og ekstremt givende. Etter dette har jeg ikke klart å stoppe. Trening av hund har vært nesten altoppslukende.

Det er viktig for meg at hundetrening skal være positiv og lystbetont, for både hund og fører. Jeg er opptatt av at fokus ligger på mestring og glede, og at man bygger relasjon og tillit. I tillegg skal metodene være basert på forskning, og være mest mulig effektive. Jeg vil at hunden gjennom treningen blir kreativ, tør å tenke selv, og blir en problemløser. Alt dette får man med klikkertrening – og det er kjempegøy!

I dag har jeg Ziva (labrador, f. 2013), en såkalt dual purpose-type. Hun har mye arbeidslyst, og er svært glad i å trene og jobbe. Sammen har vi trent i Norske Redningshunder (NRH) siden 2014, konkurrert i bruks (rendering/spor), lydighet og retrieverjakt. På dagtid er jeg kunsthistoriker med doktorgrad fra Universitetet i Oslo (2015), men det meste av fritiden går med til å trene hund, holde kurs, eller delta på kurs. Jeg har gått Canis KlikkerINSTRUKTØR-kurs (2018), Canis KlikkerTRENER-kurs (2017), og er autorisert NKK Trinn I-instruktør. I tillegg har jeg gått en rekke kurs i rundering, spor, lydighet og retrieverjakt.

Vel møtt på kurs!

Mina kurser

    Mina blogginlägg

    Inga blogginlägg ännu.