Sosialisering og miljøtrening – litt om hvorfor og hvordan

Sosialisering og miljøtrening – litt om hvorfor og hvordan

Det jeg alltid legger mest vekt på de første måndedene - er å gi valpen en trygg oppvekst og få den til å tro at hele verden er god og ingenting er farlig. Og denne gangen (som de andre gangene) tok jeg 4 uker sommerferie da valpen kom i hus.

En valp er som et uskrevet blad! Og det er mye som skal undersøkes og læres. Og en valp som aldri har blitt skremt eller blitt redd for noe er tillitsfull og åpen for nye opplevelser. Selvfølgelig er det individforskjeller her. Noen er mer forsiktige mens andre buser rett på uten å tenke seg om 🙂 

Men det viktigste gjelder for alle – ikke skrem valpen!!!

En valp er som en svamp, og alle opplevelser tas med videre i livet – på godt og vondt. Så her gjelder det å la den få møte alle typer mennesker og alle mulige dyr og i mange forskjellige miljø. Men i kontrollerte situasjoner 🙂

De første 8 ukene er jo valpen til oppdretteren så jeg har ikke så mye jeg kan gjøre i denne perioden. Det er derfor det er viktig å velge en seriøs oppdretter som forstår hvor viktig det er at valpen blir kjent med nye ting, lyder, dyr og mennesker.
Men fra 8 uker og så lenge sosialiseringsperioden varer er det opp til meg å gjøre det jeg kan for at valpen skal få et best mulig grunnlag for å bli en harmonisk og trygg hund 🙂

Dessverre er det ikke alle hundeeiere som forstår hvor viktig denne perioden er. Og så er det igjen de som ikke forstår riktig hvordan sosialisering og miljøtrening skal gjøres. Det er ikke bare å drasse valpen med seg overalt og tro at den dermed får god miljøtrening og blir godt sosialisert.

Miljøtrening er noe av det morsomste jeg vet 🙂 Da setter jeg av god tid til at valpen og jeg skal utforsker verden sammen  – og «sammen» er stikkordet ved miljøtrening! Valpen viser meg hva den opplever som nytt og jeg viser valpen at det nye er helt okey 🙂 Så går vi videre for å finne ut hva neste nye opplevelse skal være 😀

Ny hund i huset – foredrag

20150625_16564820150620_17465820150622_13233920150624_075559