Renslighetstrening og motivasjon

Renslighetstrening og motivasjon

Det kan være lett å glemme hvor frustrerende det er å få valpen husren. Jeg ble nødt til å føre litt statistikk for å holde motivasjonen oppe.

Når man får valp, har man ofte store planer om alt man skal trene på. Det hadde i hvertfall jeg, nå når jeg endelig skulle få valp – over 10 år siden forrige gang!

Jeg hadde store planer om alt vi skulle trene på av grunnferdigheter og  hverdagslydighet, i tillegg til sosialisering selvsagt. Det å trene på å gå å do ute var nærmest en parentes jeg hadde i bakhodet. Det er så lett å tenke at hunden blir husren helt av seg selv.

Saken er at nesten all tid har gått med på dotrening. Jeg hentet ikke valpen min før den var 13 uker og det å gå på do ute var veldig vanskelig. Hun hadde vendt seg til at det var inne man skulle gjøre fra seg, og holdt seg hver gang vi var ute. Det tok 2 uker før hun for første gang tisset ute, og siden det har hun gått på do ute minst en gang hver dag. Det har vært en skikkelig tålmodighetsprøve, og for noen dager siden var hun inne i en periode hvor hun nesten ikke gjorde noe ute. Som den nerden jeg er, måtte jeg da føre litt statistikk. Først da så jeg at fremgangen faktisk var god, til tross for at det hadde gått litt i bølger.

Jeg har også tidligere skrevet innlegget: Føring av data som motivasjon