Anna Alm

Anna Alm
Avdeling: Stavanger

Mitt navn er Anna og jeg bor sammen med mann og to barn, samt blandingshunden Una på Ganddal utenfor Sandnes.

Jeg har alltid elsket dyr og hatt de rundt meg, men i 2007 jeg ville lære mer om hund slik at jeg slapp å gjøre de samme feilene om igjen. Selv om jeg til da aldri hadde vært særlig skarp i straffen, så trente jeg straffebasert og hadde uansett ikke særlig lydige hunder. To av de tre siste hundene jeg hadde hatt var også redde for både mennesker og hund, og jeg ville vite om det var noe jeg hadde gjort som bidro til den redslen og selvsagt ha hunder som «hørte etter». Jeg ble for alvor introdusert for positiv trening og klikkertrening for alvor i 2007 da jeg begynte som figurant på Siddis hundeskole sine problemhundtreninger.

Jeg hadde på det tidspunktet nettopp overtatt Una, en Dogo Canario/Rottweiler/Dobermann blanding og vi ble fort kjempegode trenings og turkompiser. I 2007-2008 tok vi Instruktørutdanning ved Siddis Hundeskole sammen og ble da kjent med Karin og John og deres store, lille Trofast samt besteste Caos. 2008 deltok jeg også på Konkuranselydighet i regi av Thomas Stokke og Fanny Gott og begynte å avholde kurs for Siddis hundeskole (valpekurs og hverdagslydighet) og fikk Karin som meget dyktig intruktørkollega der.

I 2009 ble interessen for ID spor stor og jeg ble med på ID spor kurs i regi av Karin. Vi hadde mange kjekke treninger og søkte etter folk overalt i regionens skoger, på industriområder og i ulendt terreng.

I desember 2010 fikk jeg mitt første barn og sluttet som instruktør hos Siddis i 2011 fordi jeg ville prioritere barn og egen hund fremfor å aktivt avholde kurs.

Jeg gikk ikke helt i dvale for det, men fortsatte å trene Una innimellom nattevåk og skitne bleier.

I 2011 begynte jeg på kurs hos Canis Stavanger hvor vi tok Konkuranselydighet II .

I 2012 tok vi ett års utdanning til, nemlig Canis klikkerTRENER utdannelse og fikk masse god, ny kunnskap og mye moro derifra.

Innimellom alt dette har jeg fortsatt å trene egen hund, vært figurant på diverse hundekurs/treninger, vært heiagjeng og frivillig og stilt opp som vikar der det behøvdes. I 2015 fikk vi vår andre sønn og permisjonen ble brukt til mange turer med både to og firbente (og sjal/bæremeis/vogn for han lille).

Høst 2016 får jeg mulighet til å være instruktør igjen, denne gangen hos Canis og jeg gleder meg til å treffe mange flinke deltakere på kurs!

Nøkkelkompetanse:

Canis klikkerTRENER utdannelse (Canis Hundeskole 2012)
Konkuranselydighet II (Canis Hundeskole 2011)

Sporkurs, ID Spor (Canis Hundeskole 2009)

Konkuranselydighet (Thomas Stokke og Fanny Gott 2008)

Instruktørutdannelse Del 1 & 2, 100% Positive (Siddis Hundeskole 2007-2008)

Problemhundkurs (Siddis Hundeskole 2007)

Mine kurs

    Mine blogginnlegg

    Ingen blogginnlegg ennå.