Lydighet er lydighet…

Lydighet er lydighet…

I helgen har vi nettopp hatt kurs i IPO gruppe C med 6 deilige hunder og deres førere. Vi hadde bl.a. en ekvipasje med aldri har trent bitearbeid før, men til gjengjeld var den veldig godt gjennomtrent både i lydighet (LP) og agility.

Hunden hadde riktig godt anlegg for å trene bitearbeid og kom på få repetisjoner ganske langt. Fra tidligere trening var det ting her som var nytt for den, men det var veldig lett å endre på.

Det som var mest iøyenfallende, var hvor lett det var å komme så langt som til å lage delmomenter. Hvorfor? Fordi hunden hadde massivt gjennomtrente grunnferdigheter til lydighet. Særlig en rigtig god doggie-zen! Dette ga virkelig ekvipasjen et forsprang.

Uansett hvilke konkurranseprogrammer du trener, er lydighet nesten alltid en del av det. Det betaler seg virkelig å trene sine grunnferdigheter riktig grundig, uansett hvilket program du arbeider med.

Ønsker du å nerde med lydight en hel helg med en super dyktig instruktør, kan du kikke nærmere på dette kurset. Om du trener mot eliteklassen i LP, IPO, bruks eller annet er underordnet. Du kan finpusse på detaljene her. Les mer om instruktøren i kursbeskrivelsen.