Rundering (nybegynner og viderekomne)

Sted: Finnskogen Kro og Motell
Arrangør: Kongsvinger/Grue
Kursleder: Anna Bjurgård Compton
Instruktør: Anna Bjurgård Compton
Start dato: 15.07.2020
Sluttdato: 16.07.2020

Vil du lære mer om hvordan du kan bruke klikkertrening i runderingstreningen? Nybegynnere og viderekomne, jeg kan tilrettelegge for det nivået du og din hund er på.

I rundering leter hunden etter figurant (menneske). Den søker med hevet nese, såkalt overværssøk. Hunden løper i et bestemt system der den søker ca. 50 meter ut i terrenget på hver side av fører, som beveger seg fremover på en midtlinje/sti. Slik blir hele terrenget fortløpende og effektivt gjennomsøkt. Når hunden finner en figurant skal den melde funnet til fører (med bitt eller halsing/bjeff), og deretter vise fører hvor figuranten er. Rundering egner seg godt som aktivisering, men er også en øvelse i brukskonkurranser (NBF), og en øvelse redningshunder trenes i.

Det er ikke noe krav for å delta, men det er en fordel at hunden har en forsterker/belønning den har lyst på, f.eks. leker eller mat. Det er også fint om hunden har en ok innkalling, da hundene jobber løse. Vi kommer til å trene i skogen rundt Finnskogen Kro og Motell. Vi møtes i bilene foran kroen og kjører samlet ut. Hundene oppholder seg i bilene mens de andre hundene trener. Alle forventes å bidra som figuranter for andres hunder. Fordi kun en hund jobber om gangen, så passer dette også for hunder som ikke klarer å jobbe rundt andre hunder.

Vi trener fra kl 10-ca 16. Det blir vanligvis to økter per ekvipasje på disse heldagstreningene.

Driver du allerede med rundering og har spesielle problemer du ønsker hjelp med, så spesifiser det.

Pris: kr. 1500 for 2dagers kurs

Kurset går som endel av konseptet Brukshund på Finnskogen i uke 29.

Overnatting kan bestilles på Finnskogen Kro og Motell, mulighet for motellrom, hytter, telt og campingvogn (https://finnskogen.no). Vi har reservert noen hytter og rom så oppgi «Brukshund på Finnskogen ved Sissel Larsen» ved bestilling.

Instruktør:

Anna Bjurgård Compton

Telefon: 97579379
Org. nr.: 921 210 639
Hazy for fuld fart i Sølen 2018
Fotograf: Sissel Larsen

 

Påmelding til kurset

Kurs:
Rundering (nybegynner og viderekomne)
Sted:
Finnskogen Kro og Motell
Dato:
15.07.2020 til 16.07.2020
Kursleder:
Anna Bjurgård Compton
Instruktører:
Anna Bjurgård Compton
Pris:
1500 kr
Pris observatør:
500 kr