Grunnkurs for stående,støtende,spaniel og retriever jakt med Thomas Stokke!

Grunnkurs for stående,støtende,spaniel og retriever jakt med Thomas Stokke!
Sted: Alta
Arrangør: Alta
Kursleder: Sandra Moen
Instruktør: Thomas Stokke
Start dato: 16.10.2020
Sluttdato: 18.10.2020

Har du en stående,støtende fuglehund eller en spaniel som du jakter med eller kanskje du har en retriver som du bruker innen konkurranse innen retriver jakt og er interessert i å vite hvordan vi trener frem slike hunder med belønning? Da er dette kurset noe for deg!

 
Grunnkurs for stående,støtende fuglehund og ikke minst for spaniel og retriver!
 

Kurset gir deg et grundig innblikk i hva belønningsbasert trening av de ulike rasene er og hvordan man trener det i praksis.

På kurset går vi gjennom grunnferdighetene som hunden bør beherske før du tar den med på jakt eller konkurranse samt hvordan du kan bygge opp en god treningsrelasjon med din hund i hverdagen og ikke minst på jakt.

Kursets temaer er bl.a.

• Hva er belønningsbasert fuglehundetrening?

• Hvordan vi får hunden til å gjøre det vi vil, når vi vil og ikke bare når den har lyst?

• Hva gjør vi når det ikke går som vi hadde tenkt oss?

Praktisk trening bl.a.
• Sitt/stoppsignal til ro i oppflukt

• Bli sittende

• Jaktfot/ fri ved fot

• Grunnleggende apportering (med fokus på avlevering og holde fast)

Kurset passer for deg som har en valp, unghund eller voksen nybegynnerhund som du ønsker å bruke på jakt eller hvis du er erfaren jeger kanskje du vil konkurrere med din retriver eller spaniel og som ønsker å trene din hund med belønning, for at få et bedre samarbeid. Vi tilpasser som alltid treningen til ekvipasjens nivå og ambisjoner.

Om instruktøren:

Jeg heter Thomas Stokke og har hittil trent og konkurrert i 7 ulike grener (lydighet, spor, rundering, agility, jaktprøver for stående fuglehunder, jaktprøver for spaniel og gjeting) med mer enn 10 egne hunder av 6 ulike raser siden 1995.
Det begynte med familiens to dalmatinere, Prince og Pernille, som ble slept land og rike rundt på diverse lydighetsprøver, kurs og utstillinger med varierende hell. Både dalmatinerne og rottweileren Pia har vært ”prøvekaniner” for de fleste treningsmetodene som finnes på markedet, men det var Pia som lærte meg klikkertrening og belønnet meg med N og S LCH. Likevel er jeg takknemlig for verdifull erfaring med diverse andre treningsmetoder. Jeg er dessverre verken spesielt tålmodig av meg eller noen naturbegavet hundehvisker Derfor er det for meg en nødvendighet å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd i stedet for å lete etter feil å korrigere bort om jeg vil oppnå resultater.
Jeg har hatt stående fuglehunder i over 10 år, tre strihårede vorstehere og en engelsk setter som jeg jakter med og starter på jaktptøver. Etter at jeg flyttet til Sverige, har jeg også vært aktiv med jaktcocker på jakt og prøver. Jakten er det viktigste, men jaktprøver er viktige for å dokumentere at hundene har de rasetypiske egenskapene og det motiverer til strukturert trening. Jeg har ført både vorstehere til 1. premie i åpen klasse og jaktcocker til premiering i segrarklass.
Jeg har en mastergrad i etologi ved NMBU på Ås. Masteroppgavens tittel er «The Effect of Reward Type and Reward Preference on the Performance of Detection Dogs».

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Påmelding til kurset

Kurs:
Grunnkurs for stående,støtende,spaniel og retriever jakt med Thomas Stokke!
Sted:
Alta
Dato:
16.10.2020 til 18.10.2020
Kursleder:
Sandra Moen
Instruktører:
Thomas Stokke
Pris:
2650 kr
Pris observatør:
1250 kr

Som ordinær deltaker kurset er FULLT!, vennligst sett meg på venteliste