Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2024/25

Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2024/25
Sted: Online
Arrangør: Canis hovedkontor
Kursleder: Morten Egtvedt (912079953)
Instruktør: Morten Egtvedt
Instruktør: + diverse gjesteforelesere,
Start dato: 10.10.2024
Sluttdato: 01.05.2025

Neste instruktørkurs starter 20. august 2024!

Vil du bli en av Nordens beste klikkertreningsinstruktører? Canis sin 1-årige klikkerinstruktørutdanning ble arrangert første gang i 2003, og er kurset der mange av de mest kjente hundeinstruktørene i Norden startet sin karriere.

Siden 2015 har instruktørkurset blitt arrangert 100% ONLINE. Det er med andre ord enkelt å delta samme hvor i Norden du bor. 

I løpet av kurset vil du få et krystallklart bilde av alle de spesifikke treningsferdighetene som god klikkertrening består av – og ikke minst hvordan du mest mulig effektivt kan kommunisere dette til dine kurselever. 

Undervisningen foregår (fra 2o. aug 2024 til ca 1. mai 2025) i form av

  • ukentlige live webinarer (tirsdager kl. 2100-2230)
  • videoleksjoner
  • tilbakemeldinger gjennom kursets lukkede Facebook-gruppe der du kan sende inn treningsfilmer og spørsmål gjennom hele året
  • praktisk trening med egen hund
  • observasjonsøvelser (du vil bli rå på observasjon i løpet av året!)
  • arbeid med prosjektoppgaver som leveres i slutten av kurset

Kurset ledes av Canis-gründer Morten Egtvedt. I tillegg vil du møte flere gjesteforelesere i den absolutte verdenstoppen. Av gjesteforelesere på instruktørkurset som foregår akkurat nå, kan vi nevne navn som Cecilie Køste, Dr. Susan Friedman, Eva Bertilsson, Michele Pouliot, Dr. Rick Kubina, Dr. Joe Layng og Tobias Gustavsson. Gjesteforelesere på 2024/25-kurset blir endelig bestemt i løpet av våren, men vil sannsynligvis inneholde mange av de samme navnene – eller andre forelesere i toppdivisjonen.

Du vil raskt oppdage at dette ikke er et «typisk hundekurs». Vi ønsker ikke bare å lære deg spesifikke trenerferdigheter – du vil i løpet av året få en meget solid faglig plattform som du vil ha stor nytte av resten av livet, uansett hvilken hundesport du er mest interessert i. Mange deltakere rapporterer også at de lærer ting på dette kurset som de har hatt nytte av langt utenfor hundetreningen…

Kurset er forholdsvis tidkrevende (spesielt for deltakerne – det er atskillig mer overkommelig for observatører) og som deltaker må du være forberedt på innsats på linje med en deltidsutdannelse eller kveldsskole. Hvis du vil investere i din egen kompetanse som hundetrener/instruktør og få ferdigheter/kunnskaper du vil ha glede av i mange år framover, er dette definitivt kurset for deg!

Hvis du har begrenset med tid til rådighet, men fortsatt ønsker å benytte anledningen til å lære mest mulig, anbefaler vi deg å følge kurset som observatør. 

Ettersom undervisningen er 100% webbasert, kan du enkelt følge kurset på kveldstid eller når det passer best for deg, foran din egen datamaskin, samme hvor i verden du bor. Du sparer reiseutgifter sammenlignet med hvordan kurset tidligere ble gjennomført. Dette nye kursopplegget har gjort det vesentlig enklere for hundeeiere over hele Norden å delta. De siste årene har vi hatt deltakere fra både Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island!

Et onlinekurs krever at du har litt «selvdisiplin» og står på gjennom hele kurset. Vi har imidlertid designet kurset slik at det er fullt mulig å delta med forskjellige ambisjons- og innsatsnivå – og likevel lære masse. Det er mulig å være veldig aktiv – men samtidig kan du også lære mye av å bare følge med på de mer aktive studentene og lære av tilbakemeldingene som de får.

Benchmarking for klikkertrening

benchmarking1280x720Kjernen i Canis sin klikkerinstruktørutdannelse er vårt nyutviklede «Benchmarkingsystem for klikkertrening», som bryter ned hele treningsprosessen i sine enkelte faktorer, og beskriver hvordan alle de viktigste treningsferdighetene ser ut helt fra nybegynner- til ekspertnivå. Vi kan på mange måter beskrive dette systemet som «grunnferdighetene for hundeføreren».

Ved å jobbe fokusert med dette systemet vil du allerede i løpet av de første månedene på kurset utvikle observasjonsferdigheter som svært få andre instruktører er i nærheten av. Når du har fullført kurset vil du legge merke til at det har blitt mye enklere å peke presist på de delene av treningen som vil gi størst effekt å forbedre. En hundeinstruktør som kan kunsten å observere grundig og deretter velge ut 1-3 sentrale forbedringspunkter som helt åpenbart vil forbedre elevens trening, er en særdeles effektiv instruktør. Og du tar selvfølgelig med deg disse ferdighetene inn i din egen hundetrening også.

Benchmarkingsystemet er kun tilgjengelig for deltakere på klikkerinstruktørkurset. Grunnen er rett og slett at det krever opplæring å bruke systemet slik det er ment å brukes – og det vil du lære grundig i løpet av den første halvdelen av kurset.

Instruktørutdannelsen består av:

  • 30+ ukentlige live webinarer (tirsdager fra kl. 2100-2230). I disse ukentlige webinarene møter du kursleder/foreleser og de andre deltakerne  «live» i Zoom-klasserommet. Hver uke går vi gjennom et nytt og interessant emne. Opptak av webinarene blir tilgjengelig for alle deltakere neste dag, slik at du kan få med deg alt selv om du ikke kan delta live på hvert eneste webinar.

 

  • En lukket Facebook-gruppe der du sender inn treningsfilmer og får tilbakemeldinger på treningen din (i tillegg til at du vil lære masse av tilbakemeldinger som blir gitt til de andre deltakerne). Facebook-gruppen er stedet der den daglige undervisningen foregår. Det er et veldig godt og trygt miljø i denne lukkede gruppen, og du kan knapt unngå å lære masse bare ved å være med i denne gruppen og «puste klikkertrening» i et helt år.

 

  • Et stort antall videoleksjoner, der du lærer alt du trenger å vite om klikkertrening – og hvordan du mest effektivt kan lære disse ferdighetene videre til dine kurselever. Disse videoleksjonene er «pensum» på kurset og gir deg bakgrunnskunnskapen du trenger for å henge med i undervisningen.

 

  • Du får utlevert et unikt studiematriale: Canis sitt Benchmarkingsystem for klikkertrening. Dette systemet fungerer som «grunnmuren» i utdannelsen, og vil (når du har jobbet med det noen måneder) gi deg et krystallklart bilde av hva som gjør eksperttrenere til eksperter – og hva nybegynnere trenger å lære for å komme dit. Det å kunne bryte ned «god hundetrening» i sine enkelte faktorerer vil gi deg et stort fortrinn både som hundetrener og -instruktør.

 

  • Hver måned vil du også jobbe med forskjellige treningsoppgaver med din egen hund. Du sender inn videoopptak som viser status på treningen din så ofte du vil, og du vil få tilbakemeldinger på treningen slik at du kan forbedre treningsferdighetene dine underveis. Verdien av dette er etter vår erfaring enorm. Videoanalyser tillater kursleder å gi tilbakemeldinger som er mye mer nøyaktige enn når man «bare» observerer treningen live.

 

  • I tillegg til treningsoppgavene vil du også lære å gjøre videoanalyser på egen hånd – både av din egen og av andres trening. Dette vil aksellerere observasjonsferdighetene dine og gjøre deg ekstremt bevisst på hvordan alle de viktigste treningsferdighetene for klikkertrening skal se ut.

 

  • Du vil lære om hvordan du kan ta data underveis i treningen og dermed gjøre treningen din mer vitenskapelig, slik at du kan få sikrere kunnskap om hvor effektivt treningen din fungerer eller ikke (uansett hvilken treningsmetode som brukes!)

 

  • Vi gir også tips om (valgfrie) pensumbøker for deg som vil studere enda mer på egen hånd.

 

  • Kurset avsluttes med innlevering av prosjektoppgaver (innen 1. april) som du har jobbet med gjennom hele året. Krav for å bestå kurset er enkelt og greit at alle prosjektoppgaver er levert (innen fristen) og godkjent av kursleder. Hvis en eller flere av prosjektoppgavene ikke blir godkjent eller ferdige innen fristen, er det mulig å levere dem på et senere tidspunkt.

 

Mulighet til å delta som observatør

Det er også mulig å delta på instruktørkurset som observatør. Dette er et supert tilbud til deg som ønsker å lære «alt» om klikkertrening, men som av forskjellige grunner ikke ønsker å delta for fullt med egen hund (f.eks. hvis du har en «pensjonisthund» eller veldig ung valp akkurat nå). Dette er også et utmerket tilbud for deg som føler at du kanskje ikke er helt klar til å ta steget opp som klikkertreningsinstruktør ennå, men som likevel har lyst til å lære mest mulig om klikkertrening (og instruksjon!), og har et mål om å bli instruktør når du har fått noen års ekstra praktisk erfaring med klikkertrening.

Observatører får tilgang til alle videoleksjoner, alt studiematriale – og du kan delta på webinarene på lik linje med de andre deltakerne (og stille spørsmål underveis i webinarene osv). Du har også tilgang til å lese alle tilbakemeldinger som postes i Facebook-gruppen.

Observatører sender IKKE inn prosjektoppgaver/treningsfilmer, og vil ikke få tilbakemeldinger underveis på sine egne treningsferdigheter eller videoanalyser. Men du kan selvfølgelig gjøre alle disse oppgavene på egen hånd for din egen trenings del, hvis du ønsker dette. Som observatør kan du kort sagt lære så mye du vil – i ditt eget tempo.

Hundeinstruktør som karriere (eller deltidsjobb)? 

Når du har gjennomført og bestått denne utdannelsen (som deltaker) har du mulighet til å søke om å bli instruktør hos Canis Hundeskole.

Men de fleste som deltar på dette kurset driver allerede sine egne hundeskoler, er aktive som instruktører i sin egen hundeklubb – eller ønsker først og fremst og utvikle sin egne hundetreningsferdigheter.

Canis sitt mål er å spre mest og best mulig kunnskap om klikkertrening til flest mulig hundeeiere, og vi ønsker derfor ALLE som er interesserte i klikkertreningsbasert hundetrening velkommen på dette kurset!

Hva trenger du for å delta på instruktørkurset?

  • Datamaskin med webkamera
  • Videokamera (iPhone eller tilsvarende fungerer helt fint så lenge du filmer på kort nok avstand til at lyden høres godt)
  • Youtube-konto for å laste opp filmene (merk gjerne filmene som «unlisted» hvis du ikke vil at andre skal se dem).
  • Facebook-konto (ettersom all informasjon i løpet av kurset går gjennom den lukkede Facebookgruppen).
  • En klikkerklok hund som er glad i å trene (du trenger på ingen måte en malle eller border collie for å delta, men det er en fordel om hunden ikke er direkte uegnet for litt mer avansert trening) 🙂

(Observatører trenger kun tilgang til PC/Facebook).

Forhåndskunnskaper

Det er en fordel om du har gjennomført Canis sitt klikkerTRENERkurs eller andre kurs gjennom Canis Hundeskole på forhånd hvis du skal delta som vanlig deltaker (eller at du har tilsvarende erfaring med klikkertrening fra andre gode hundeskoler).

Du bør også kjenne til hovedprinsippene beskrevet i bøker som «Klikkertrening for din hund» eller «Lydighetstrening i teori og praksis«, og ha trent endel etter disse prinsippene allerede (eller lese deg opp i månedene før kurset begynner!).

Det er ingen formelle krav om forhåndskunnskaper for observatører, men du bør ha brukbar kjenskap til klikkertrening fra før for å få fullt utbytte av kurset, ettersom undervisningen tidvis vil ligge på et forholdsvis høyt nivå. Erfaring fra konkurranserettet trening (lydighet, bruks, rally, freestyle, agility osv) er definitivt en fordel.

Kurset foregår hovedsaklig på norsk. Erfaringsmessig forstår dansker og svensker språket ganske greit i løpet av noen uker :-). Vi har også flere gjesteforelesere USA, så det er en fordel at du forstår engelsk sånn rimelig OK.

cecilie-apportforelesning1280x720
Cecilie Køste

Kursledere

Instruktørkurset er designet av Morten Egtvedt og Cecilie Køste. Morten vil stå for det meste av undervisningen i løpet av kurset.

Morten & Cecilie startet Canis i 1998, og har skrevet tre bøker om klikkertrening som har hatt stor innflytelse på det nordiske hundemiljøet de siste 25 årene. 

Morten Egtvedt

I tillegg vil du møte flere gjesteforelesere i verdensklasse i siste halvdel av kurset

Påmeldingsfrist

  • Som deltaker: 1. august 2024
  • Som observatør: 10. august 2024

OBS: Vi tar imot påmeldinger etter «førstemann til mølla prinsippet». Alle påmeldinger er derfor bindende. Når alle plasser er tatt, stenges det for flere påmeldinger. 

Kursavgift

  • Deltaker med hund: NOK 29 500,-
  • Observatør: NOK 17 500,-
  • VIP-observatør: NOK 2900,- (redusert observatørpris for de som har deltatt som deltaker eller observatør i perioden 2015-2023, og ønsker seg et repetisjonsår – skriv «tidligere deltaker/observatør» på det første spørsmålet i påmeldingsskjemaet). 

 

Ta med vennene dine også!

Det er erfaringsmessig en STOR fordel å få med seg en god treningskamerat (eller flere!) til å gå kurset samtidig som deg. Da kan dere støtte hverandre underveis, samarbeide om oppgaver, hjelpe hverandre med å filme treningsfilmer – og kort sagt holde hverandre «på sporet» gjennom hele året. Så ta kontakt med dine beste treningskamerater, og meld dere på kurset sammen!

Vi gir 10% «vennerabatt» på påmeldingsavgiften når 2 eller 3 personer fra samme klubb/hundeskole/vennekrets melder seg på sammen.

Hvis dere er 4 eller flere fra samme klubb/hundeskole/vennekrets som melder dere på sammen, øker rabatten til 15%.

Hvis du tilhører en klubb/bedrift/organisasjon der flere enn 8 deltakere ønsker å delta samtidig (som deltakere og/eller observatører), kan dere ta kontakt med kursleder for et skreddersydd pristilbud.

OBS: Oppgi på påmeldingsskjemaet hvem du deltar sammen med! Hvis flere venner vil melde seg på senere, oppgir de bare navnene på resten av gruppen, og så får begge/alle den høyeste rabatten. 

* Tilbudet om vennerabatt gjelder både for observatører og deltakere. 

* Tilbudet om vennerabatt gjelder helt fram til påmeldingsfristen. 

* Flere rabatter (f.eks. vennerabatt og early bird rabatt) kan IKKE kombineres – høyeste rabatt gjelder. 

 

Fakturering

Faktura for kursavgiften med 30 dagers betalingsfrist blir sendt ut rett etter mottatt påmelding.

Hvis du ønsker å dele opp kursavgiften i flere avdrag, er det bare å gi oss beskjed om dette, så finner vi en ordning som fungerer for deg.

OBS: Påmelding er bindende, og kursavgiften må betales i sin helhet også om du av forskjellige årsaker skulle ønske å «hoppe av» i løpet av kurset. Du bør kun søke på dette kurset dersom du er innstilt på å studere seriøst og legge ned den innsatsen som kreves over hele året. 

Oppstart

Kurset starter offisielt med første webinar tirsdag 20. august 2024 (kl. 21:00). Deretter blir det full fart fram til ca 1. mai 2024 (med unntak av en måneds juleferie i desember).

Webinarene kjøres (med få unntak) tirsdager kl. 2100 til ca 2230 (jeg må innrømme at vi går litt over tiden av og til). Dette er erfaringsmessig et praktisk tidspunkt for de aller fleste. Videoleksjoner og øvrig arbeid i forbindelse med kurset kan du gjøre når det passer for deg. Det er også mulig å se webinarene i opptak hvis du er opptatt en tirsdagskveld.

 

Hva sier tidligere deltakere om kurset?

Les gjerne noen tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere her, før du sender inn din påmelding. Du kan også gjerne spørre om folks mening på Facebook, så får du sikkert flere tilbakemeldinger ettersom det etterhvert er ganske mange som har gått dette kurset. Det kan generelt være en god idé å snakke litt med tidligere deltakere på kurset, slik at du vet hva du går til… 🙂

 

Spørsmål? 

Hvis du har spørsmål om kurset før du melder deg på, er du velkommen til å ta kontakt med kursleder Morten Egtvedt her. Gleder meg til å se deg foran dataskjermen når kurset starter i august!

Påmelding til kurset

Kurs:
Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2024/25
Sted:
Online
Dato:
10.10.2024 til 01.05.2025
Kursleder:
Morten Egtvedt
Instruktører:
Morten Egtvedt, + diverse gjesteforelesere,
Pris:
29500 kr
Pris observatør:
17500 kr