En høyst uhøytidelig smakstest

En høyst uhøytidelig smakstest

Jeg har tatt en liten sjekk på hvilke godbiter som er mest populære hos mine hunder og fått en aha-opplevelse.

Jeg møtte meg selv litt i døra nå nettopp. Jeg har nemlig påstått at valpen min ikke er spesielt glad i godbiter, og også sagt dette til andre hundetrenere. Det gjør man ikke uten å få litt kritise spørsmål tilbake. Og det trengte jeg. Da jeg fikk spørsmål om hvilke godbiter jeg hadde prøvd, ble jeg litt svar skyldig. Jeg hadde nemlig ikke prøvd spesielt mange.

Så i dag bestemte jeg meg for å ha en uhøytidelig smakstest hvor hundene mine var dommere. Jeg testet pølse, våtfór, leverpostei, skinkeost, ost og hundegodbiter.

Jeg presenterte en smakebit av to godbiter ved siden av hverandre og førte dem fra hverandre foran hver hund.  Den godbiten som ble gitt mest oppmerksomhet, satt jeg over den andre. Dette gjorde jeg med alle godbitene foran begge hundene, helt til jeg kom fram til en liste.

 

Hundenes liste:

Sue, portugisisk vannhund, 11 år:

 1. Leverpostei
 2. Våtfor
 3. Skinkeost
 4. Hundegodbiter
 5. Pølse
 6. Ost

Terra, Border Collie, 6 måneder:

 1. Våtfor
 2. Leverpostei
 3. Skinkeost
 4. Pølse
 5. Ost
 6. Hundegodbiter

 

Hundene var altså ikke helt enige, men det var noen tydelige tendenser. Våte goodbiter med mye lukt mest populære, og de var enige hvilke som var på pallen.

Jeg fikk meg en aha-opplevelse da jeg så at de godbitene jeg har trent mest med var de minst populære.