Føring av data som motivasjon

Føring av data som motivasjon

Enkelte ganger kan man miste motivasjonen om hundetreningen tilsynelatende ikke gir resultater i konkurranser. Men kanskje kan føring av data vise at treningen likevel går i riktig retning.

Noen konkurrerer for å oppnå visse resultater. Andre konkurrerer for moro. Stevner kan også brukes som et mål å trene mot, uten at resultatene absolutt er så viktige.Det kan virke meningsløst for noen å farte til treningsbanen dag inn og dag ut uten noen planer om å konkurrere. Men selv om man konkurrerer kun for å ha et treningsmål kan resultatene ha noe å si for motivasjonen videre. Det kan være demotiverende  å konkurrere i samme klasse i lang tid om resultatene tilsynelatende ikke blir noe bedre.

 

Selv har jeg en godt voksen hund som har gått i lang tid i samme klasse i lp. Det kan virke som det ikke har gått framover i det hele tatt, og det gir ikke noe boost på lysten til å trene videre. For  å få resultatene svart på hvitt har jeg satt resultatene hennes i lp2 inn i en tabell, laget et linjediagram og lagt på en trendlinje. Og her ser man det faktisk- joda trenden går oppover:)

diagram sue lp2

Bare et lite tips til dere som tror dere står fast i treningen. Kanskje går det faktisk framover, selv om det ikke alltid virker sånn:)