Er belønningsleken din en positiv forsterker?

Er belønningsleken din en positiv forsterker?

- og vil hunden din i det hele tatt leke?

Vi har hørt det mange ganger før, at det er viktig å ha gode og effektive forsterkere som hunden vil dø for. Ellers blir det mye vanskeligere å oppnå noe med treningen sin – spesielt hvis man har valgt å trene belønningsbasert. Det ligger liksom i kortene.

Derfor gjør de fleste også svært mye for å få hunden til å leke – og noen hunder gjør det nesten av seg selv. Men ikke alle – og her gjør føreren seg kanskje mange anstrengelser for å få i gang leken. Hva kan gjøre at hunden ikke riktig er med på notene? Og hvis du nå har fått den i gang – er du sikker på at den også synes det er gøy?

Og så er det noen hunder som ser ut som de leker fint, men leken har ikke riktig effekt på treningen. Den gir ikke fremgang. Hvorfor?

Det var mange spørsmål. Jeg har gjort meg en del tanker om dette, og vil her invitere deg til et dagskurs i utvikling av belønningslek.

Du kan melde deg på kurset her (kurset går i Danmark)

Og samtidig kan jeg lette på sløret og avsløre at det kommer en artikkel i hundetidsskriftet Canis nr. 1/17 som vil forsøke å svare på noen av disse spørsmålene og gi noen praktiske ideer. Hvis du ikke abonnerer allerede, kan du bestille abonnement på Canis her.