Elin Søbstad

Elin Søbstad
Telefon: 46 86 35 49
Org. nr.: 994351109

Om meg
Jeg var ferdig utdannet Canis instruktør i 2009 etter å ha tatt Canis sin 2-årige utdanning, og gikk inn i Canis Bergen i 2010.
Jeg har en stor lidenskap og kjærlighet for alt som innbefatter hund, hundetrening og atferd, har selv hatt Flatcoated retriever i snart 20 år, og stortrives med all aktivitet man kan drive med sin firbente skatt i skogen så vel som fjellet og på lydighetsbanen.

I 2000 tok jeg til meg flat gutten Max (2000-2007), som etter kort tid viste seg å ha blitt så pass skadet at det resulterte i at han ble blind før fylte 2 år. Max var min sjelekompis og store læremester.
Max var den som lærte meg hvordan hundene jobber ift sansene sine, og med ham fikk jeg virkelig øynene opp for hvor fantastisk hundens luktesans er 🙂 Jeg må vel innrømme at etter det har jeg siden hatt en ekstra stor forkjærlighet for alt som innbefatter nesearbeid (spor og søksarbeid), og har drevet aktivt med dette siden da. Med Max trente jeg en del spor, blodspor og apportering (dummie og fugl), samt RIK lydighet og spor.

Med Nikee (“bonus” skatten min, 2003-2012) ble det mest konkurranselydighet og spor (og litt rundering). Det var Nikee som fikk meg hektet på klikkertrening 🙂

Verdens beste Zanto (2008-2017, på bildet), ble klikkertrent fra valp. Han var en fantastisk hund på absolutt alle måter, og storsjarmerte som demo-gutt på alle kurs. Vi var innom konkurranseringen i sin tid innen lydighet og bruks, og var ellers aktiv innen spor, rundering, spesialsøk, smeller, blodspor, feltsøk, lydighet og rallylydighet i tillegg til jakt (primært hjortejakt).
Zanto var et råskinn innen alle grener av hundesport han ble presentert for, og hadde en motor som var helt fantastisk. En once in a lifte-time hund <3

I dag har jeg flat gutten Zeppelin (f. 2017), også kalt ZeppisLeppis, Zepp, Harekrishna, Askeladden og herr Kokko. En “liten” fis som nå begynner å vise seg som den herremannen han en gang vil bli når han blir stor.
Zepp er ingen flat for hvermannsen, han ser påtagelig rolig ut men når han setter giret på, så er det p å og kapasiteten tilsvarende 😉
Han mistenkes for å være en malle godt kamuflert i en flatkropp 😉

Med Zeppelin, er håpet at han etter hvert kan ta opp stafettpinnen fra Zanto innen konkurranser (bruks og lydighet). Han har en formidabel nese, mulig vi også må ta opp igjen stafettpinnen innen spesialsøk og smeller også 😉 We’ll see.
Det viktigste for meg er dog ikke at vi absolutt må konkurrere. Det viktigste for meg er at han koser seg og har det godt med de aktivitetene vi bedriver.
Jeg har en stor forkjærlighet også for hverdagslydighet, og mener det er noe av det viktigste en eier jobber med jevnt gjennom hundens liv. Det er bare noen få konkurranser man rekker å delta på i året – hverdagslydighet er noe man trenger hver eneste dag, året rundt, hele hundens liv. Det er enkelt å trene inn fri ved fot, men kom igjen med gå pent i bånd forbi all verdens forstyrrelser….det er jammen ikke enkelt, og noe de fleste hundeeiere jobber med gjennom hele hundens liv.

Jeg legger stor vekt på mestring hos hunden like så mye som hos eier og fører i all trening; hverdags- så vel som konkurransetreninger.
Som instruktør, er jeg opptatt av å gi individuelt tilpasset veiledning.  Min målsetning er glade, lykkelige og lydige hunder , og at alle hundeeiere vil oppleve hvor fantastisk det er å ha hund.

 

Utdannelse og faglig kompetanse
Jeg har gått en rekke kurs innen de fleste emner og temaer på hund siden starten på 2000-tallet. Alt i fra RIK til kynologi til klinisk ernæring hos Veterinærhøyskolen m.fl.
Jeg har flere trener- og instruktørutdannelser innen hund og hundetrening fra ulike aktører, er utdannet figurant og testledet på mentaltester på hund (KA, MH, FA) og har en rekke kurs innen problematferd m.m.

I 2014 tok jeg BAT instruktør utdannelse, i 2015 ble jeg sertifisert CBATI fra Empowered Animals og grunnlegger Grisha Stewart.
BAT står for Behaviour Adjustment Training (atferdsmodifisering) og er en særdeles hunde- og eiervennlig treningsmetode.
Pt. (2018) er jeg den eneste i Norge som har disse utdannelsene (og formell faglig kompetanse) innen BAT 🙂

Jeg er også autorisert massasje- og streching terapeut (anatomi og fysiologi) på hund fra Nordisk Hundemassasje skole (NHMS), og hadde fast ukentlig praksisplass hos en veterinær klinikk gjennom siste studieåret.

I 2016 startet jeg Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU, tidl. UMB) sin videreutdannelse i atferd på hund, katt og hest. En kursserie for atferdskonsulenter på totalt 6 studier (30 studiepoeng), som inneholder:
– Etologi hos hund, katt og hest (ferdig juni 2018)
– Dyrevelferd og lovgivning (ferdig høst 2018)
– Læringsteori, teoretisk og anvendt (ferdig vår 2019)
– Nevropsykologi og psykofarmakologi (høst 2019)
– Atferdskonsultasjon, observasjon, kartlegging og veiledning. (ferdig november 2016)
– Atferdsproblemer hos hund, katt og hest, kliniske kasus. (ferdig juni 2017)

Jeg er også medlem i NAS, Norsk Atferdsgruppe for selskapsdyr, som arrangerer kursserien sammen med NMBU (www.nafs.no).

I det “sivile” liv, er jeg utdannet innen IKT samt Ledelse- og organisasjonsstyring fra NHH.

Mine kursus

    Mine blogindlæg

    Ingen blogindlæg endnu.