Rundering (helgekurs)

Rundering (helgekurs)
Sted: Sandvika / Oslo (Maridalen)
Kursleder: Signe Endresen (979 380 925)
Instruktør: Signe Endresen
Start dato: 03.05.2019
Sluttdato: 05.05.2019

I rundering leter hunden etter figurant (menneske). Den søker med hevet nese, såkalt overværssøk. Hunden løper i et bestemt system der den søker ca. 50 meter ut i terrenget på hver side av fører, som beveger seg fremover på en midtlinje/sti. Slik blir hele terrenget fortløpende og effektivt gjennomsøkt. Når hunden finner en figurant skal den melde funnet til fører (med bitt eller halsing), og deretter vise fører hvor figuranten er. Rundering er en konkurranseform i NBF og er sentralt for redningshunder å kunne. Rundering er også en fin måte å aktivisere hunden på.

Kurset krever ingen forkunnskaper, og alle typer hunder kan ha glede av rundering. Det er ingen begrensninger verken i størrelse eller alder. Dersom hunden kan apportere kan dette være en fordel, men ingen nødvendighet for å ha nytte av kurset. Kurset vil ta for seg nyinnlæring, men mer erfarne ekvipasjer vil få hjelp til videreutvikling og evt. problemløsing.

Kurset vil gå fra 18-20 på fredag (teori, Sandvika Folkets Hus), og ca 10-16 både lørdag og søndag. Lørdag og søndag tilbringer vi i skogen hele dagen med praktisk trening. Informasjon om oppmøtested vil bli sendt ut når det nærmer seg kursstart.

Det er plass til 6 deltakere på dette kurset.

Påmelding til kurset

Kurs:
Rundering (helgekurs)
Sted:
Sandvika / Oslo (Maridalen)
Dato:
03.05.2019 til 05.05.2019
Kursleder:
Signe Endresen
Instruktører:
Signe Endresen
Pris:
2250 kr
Pris observatør:
500 kr