Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2018/2019

Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2018/2019
Sted: ONLINE
Arrangør: Canis hovedkontor
Kursleder: Morten Egtvedt (912079953)
Instruktør: Cecilie Køste, Morten Egtvedt
Start dato: 21.08.2018
Sluttdato: 01.05.2019

Neste instruktørkurs starter 21. august 2018!

Vil du bli en av Nordens beste klikkertreningsinstruktører? Canis sin 1-årige klikkerinstruktørutdanning ble arrangert første gang i 2003, og er kurset der mange av de mest kjente hundeinstruktørene i Norden startet sin karriere. Vi har nå tilrettelagt instruktørkurset slik at hele kurset gjennomføres ONLINE. I løpet av kurset vil du få et krystallklart bilde av alle de spesifikke treningsferdighetene som god klikkertrening består av – og ikke minst hvordan du mest mulig effektivt kan kommunisere dette til dine kurselever. 

Undervisningen foregår i form av

 • ukentlige live webinarer (tirsdager kl. 2100-2230)
 • videoleksjoner
 • tilbakemeldinger gjennom kursets lukkede Facebook-gruppe der du kan sende inn treningsfilmer og spørsmål gjennom hele året
 • praktisk trening med egen hund
 • arbeid med prosjektoppgaver som leveres i slutten av kurset

Kurset ledes av Canis-gründer Morten Egtvedt. I tillegg vil du møte flere gjesteforelesere i den absolutte verdenstoppen. Av gjesteforelesere på instruktørkurset som foregår akkurat nå, kan vi nevne navn som Cecilie Køste, Susan Friedman, Eva Bertilson & Emelie Johnson-Vehg, Michele Pouliot, Dr. Rick Kubina, Dina & Henrik Doctermann med flere. Gjesteforelesere på 2018/19-kurset blir endelig bestemt i løpet av våren.

Du vil raskt oppdage at dette ikke er et «typisk hundekurs». Vi ønsker ikke bare å lære deg spesifikke trenerferdigheter – du vil også i løpet av året få en meget solid faglig plattform som du vil ha stor nytte av resten av livet, uansett hvilken hundesport du er mest interessert i. Mange deltakere rapporterer også at de har lært ting på dette kurset som de har hatt nytte av langt utenfor hundetreningen…

Kurset er forholdsvis tidkrevende, og som deltaker må du være forberedt på innsats på linje med en deltidsutdannelse eller kveldsskole. Hvis du vil investere i din egen kompetanse som hundetrener og instruktør, er dette kurset for deg.

Hvis du har begrenset med tid til rådighet, men fortsatt ønsker å benytte anledningen til å lære mest mulig, anbefaler vi deg å følge kurset som observatør (du har da mulighet til å delta som deltaker senere, til redusert pris).

Ettersom undervisningen er 100% webbasert kan du enkelt følge kurset på kveldstid eller når det passer best for deg, foran din egen datamaskin, samme hvor i verden du bor. Du sparer store reiseutgifter sammenlignet med hvordan kurset tidligere ble gjennomført. Dette nye kursopplegget har gjort det vesentlig enklere for hundeeiere over hele Norden å delta. På årets kurs som fortsatt pågår for fullt, har vi deltakere fra både Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island!

Et onlinekurs krever at du har litt «selvdisiplin» og står på gjennom hele kurset. Samtidig er det mulig å delta på kurset med forskjellige ambisjons- og innsatsnivå. Det er mulig å være veldig aktiv – men samtidig kan du også lære mye av å følge med på de mer aktive studentene og lære av tilbakemeldingene som de får.

Benchmarking for klikkertrening

benchmarking1280x720Kjernen i Canis sin nye klikkerinstruktørutdannelse er vårt nyutviklede «Benchmarkingsystem for klikkertrening», som bryter ned hele treningsprosessen i sine enkelte faktorer, og beskriver hvordan alle de viktigste treningsferdighetene ser ut helt fra nybegynner- til ekspertnivå. Vi kan på mange måter beskrive dette systemet som «grunnferdighetene for hundeføreren».

Ved å jobbe fokusert med dette systemet vil du få observasjonsferdigheter som svært få andre instruktører er i nærheten av. Når du har fullført kurset vil du legge merke til at det har blitt mye enklere å peke ut nøkkelobservasjoner (dvs. de delene av treningen som vil gi størst effekt å forbedre). En hundeinstruktør som kan kunsten å observere grundig, og deretter velge ut 1-3 forbedringspunkter som helt åpenbart vil forbedre elevens trening, er en særdeles effektiv instruktør. Og du tar selvfølgelig med deg disse ferdighetene inn i din egen hundetrening også.

Benchmarkingsystemet er kun tilgjengelig for deltakere på klikkerinstruktørkurset. Grunnen er rett og slett at det krever opplæring å bruke systemet slik det er ment å brukes – og det vil du lære grundig i løpet av det første halvåret på kurset.

Å være hundeinstruktør handler om å trene mennesker…

Siden 1998 har Canis jobbet for å løfte kvaliteten på hundetreningen til et høyere nivå. I de siste årene har vi også fokusert mye på å forbedre undervisningen av våre tobente kurselever. Vi tror det ligger et stort forbedringspotensiale i hvordan vi som hundeinstruktører formidler vår hundekunnskap til andre hundeeiere.

På instruktørkurset legger vi derfor også stor vekt på å lære deg en undervisningsmodell der du ikke bare «gir råd»  eller «forteller kurselevene hva de skal gjøre», men også gir dem feedback på en slik måte at elevene kan gjøre sine egne innsikter. Når en kurselev finner ut noe selv (uten at du gir dem «fasiten») gir det en helt annen effekt av læringen. Vi håper du kjenner igjen dette prinsippet fra hvordan vi klikkertrener hundene våre…

«Benchmarkingkurset har gitt ny innsikt i hvordan jeg ser på hundefører under en treningsøkt. Systemet man lærer for å observere ferdigheter er svært grundig og nøye, som gjør det forholdsvis enkelt å sette ord på det man har sett i en økt. Mine egne, subjektive meninger «byttes ut» med objektive observasjoner som gjør at følelser og meninger om en ekvipasjes trening utelukkes helt. Dette åpner opp for meget konstruktiv instruksjon!  

I tillegg er perspektivet på feedback noe jeg virkelig liker. Det å kun speile hva man har sett, det å være helt objektiv, gjør at man unngår å kritisere og/eller betvile førers valg i treninga si. Som instruktør anser jeg dette som en viktig ferdighet for å kunne ta ekvipasjen til neste nivå i treningen. Et kurs jeg anbefaler på det varmeste til instruktører og hundetrenere som ønsker å utvikle sine egne ferdigheter innenfor kommunikasjon med ekvipasjer man følger og veileder.»
Lea Rasmussen (instruktør, Trondheim Hundeskole)

Instruktørutdannelsen består av:

 • 30+ ukentlige live webinarer (tirsdager fra kl. 2100-2230). I disse ukentlige webinarene møter du kursleder/foreleser og de andre deltakerne  «live» i det virtuelle klasserommet. Hver uke går vi gjennom et nytt og interessant emne. Opptak av webinarene blir tilgjengelig for alle deltakere neste dag, slik at du kan få med deg alt selv om du ikke kan delta i realtime på hvert eneste webinar.

 

 • En lukket Facebook-gruppe der du sender inn treningsfilmer og får tilbakemeldinger på treningen din (og/eller du kan lære av tilbakemeldinger som blir gitt til de andre deltakerne). Facebook-gruppen er stedet der den daglige undervisningen foregår. Det er et veldig godt og trygt miljø i denne lukkede gruppen, og du kan knapt unngå å lære masse bare ved å være med i denne gruppen og «puste klikkertrening» i et helt år.

 

 • Et stort antall videoleksjoner, der du lærer alt du trenger å vite om klikkertrening – og hvordan du mest effektivt kan lære disse ferdighetene videre til dine kurselever. Disse videoleksjonene er «pensum» på kurset og gir deg bakgrunnskunnskapen du trenger for å henge med i undervisningen.

 

 • Du får utlevert et unikt studiematriale: Canis sitt Benchmarkingsystem for klikkertrening. Dette systemet fungerer som «grunnmuren» i utdannelsen, og vil (når du har jobbet med det noen måneder) gi deg et krystallklart bilde av hva som gjør eksperttrenere til eksperter – og hva nybegynnere trenger å lære for å komme dit. Det å kunne bryte ned «god hundetrening» i sine enkelte faktorerer vil gi deg et stort fortrinn både som hundetrener og -instruktør.

 

 • Hver måned vil du også jobbe med forskjellige treningsoppgaver med din egen hund. Du sender jevnlig inn videoopptak som viser status på treningen din, og du vil få tilbakemeldinger på treningen slik at du kan forbedre treningsferdighetene dine underveis. Verdien av dette er etter vår erfaring enorm. Videoanalyser tillater instruktøren å gi tilbakemeldinger som er mye mer nøyaktige enn når man «bare» observerer treningen live.

 

 • I tillegg til treningsoppgavene vil du også lære å gjøre videoanalyser på egen hånd – både av din egen og av andres trening. Dette vil aksellerere observasjonsferdighetene dine og gjøre deg ekstremt bevisst på hvordan alle de viktigste treningsferdighetene for klikkertrening skal se ut.

 

 • Du vil lære om hvordan du kan ta data underveis i treningen og dermed gjøre treningen din mer vitenskapelig, slik at du kan få sikrere kunnskap om hvor godt noe fungerer eller ikke.

 

 • Vi gir også tips om (valgfrie) pensumbøker for deg som vil studere enda mer på egen hånd.

 

 • Kurset avsluttes med innlevering av prosjektoppgaver (innen 1. april) som du har jobbet med gjennom hele året. Krav for å bestå kurset er leverte & godkjente prosjektoppgaver + rimelig aktiv innsats i Facebook-gruppen i løpet av året.

 

Mulighet til å delta som observatør

Det er også mulig å delta på instruktørkurset som observatør. Dette er et supert tilbud til deg som ønsker å lære «alt» om klikkertrening, men som av forskjellige grunner ikke ønsker å delta for fullt med egen hund (f.eks. hvis du har en «pensjonisthund» akkurat nå). Dette er også et utmerket tilbud for deg som føler at du kanskje ikke er helt klar til å ta steget opp som klikkerinstruktør ennå, men som likevel har lyst til å lære mest mulig om klikkertrening (og instruksjon!), og har et mål om å bli instruktør når du har fått noen års ekstra praktisk erfaring med klikkertrening.

Observatører får tilgang til alle videoleksjoner, alt studiematriale – og du kan delta på webinarene på lik linje med de andre deltakerne (og stille spørsmål underveis i leksjonene osv). Du har også tilgang til å lese alle tilbakemeldinger som postes i Facebook-gruppen.

Observatører sender IKKE inn prosjektoppgaver/videoanalyser, og vil ikke få tilbakemeldinger underveis på sine egne treningsferdigheter eller videoanalyser. Men du kan selvfølgelig gjøre alle disse oppgavene på egen hånd for din egen trenings del, hvis du ønsker dette. Som observatør kan du kort sagt lære så mye du vil – i ditt eget tempo.

Hundeinstruktør som karriere (eller deltidsjobb)? 

Når du har gjennomført denne utdannelsen (som deltaker) har du mulighet til å søke om å bli instruktør/franchisetager hos Canis Hundeskole.

Instruktører som allerede driver sine egne hundeskoler eller som ønsker å instruere i sin lokale hundeklubb er selvfølgelig like velkomne på dette instruktørkurset! Vårt mål er å spre mest og best mulig kunnskap om klikkertrening til flest mulig hundeeiere, og håper at du også er motivert til å gjøre det samme – uansett hvor du bruker tiden din!

Hva trenger du for å delta på instruktørkurset?

 • Datamaskin med webkamera
 • Videokamera (iPhone eller tilsvarende fungerer helt fint så lenge du filmer nærme nok til at lyden høres godt)
 • Youtube-konto for å laste opp filmene (merk gjerne filmene som «unlisted» hvis du ikke vil at andre skal se dem).
 • Facebook (ettersom all informasjon i løpet av kurset går gjennom den lukkede Facebookgruppen).
 • En klikkerklok hund som er glad i å trene (du trenger på ingen måte en malle eller border collie for å delta, men det er en fordel om hunden ikke er direkte uegnet for litt mer avansert trening) 🙂

(Observatører trenger kun tilgang til PC/Facebook).

Ta med vennene dine også!

Det er erfaringsmessig en STOR fordel å få med seg en god treningskamerat (eller flere!) til å gå kurset samtidig som deg. Da kan dere støtte hverandre underveis, samarbeide om oppgaver, hjelpe hverandre med å filme osv – og kort sagt holde hverandre «på sporet» gjennom hele året. Så ta kontakt med dine beste treningskamerater, og meld dere på kurset sammen!

Vi gir 10% rabatt på påmeldingsavgiften når 2 eller 3 personer fra samme klubb/hundeskole/vennekrets melder seg på sammen.

Hvis dere er 4 eller flere fra samme klubb/hundeskole/vennekrets som melder dere på sammen, øker rabatten til 15%.

OBS: Oppgi på påmeldingsskjemaet hvem du deltar sammen med! Hvis flere venner vil melde seg på senere, oppgir de bare navnene på resten av gruppen, og så får begge/alle den høyeste rabatten. 

Tilbudet om vennerabatt gjelder både for observatører og deltakere!

Forhåndskunnskaper

Det er en fordel om du har gjennomført Canis sitt klikkerTRENERkurs på forhånd hvis du skal delta som vanlig deltaker (eller at du har tilsvarende erfaring med klikkertrening fra andre gode hundeskoler).

Det er ingen formelle krav om forhåndskunnskaper for observatører, men du bør ha brukbar kjenskap til klikkertrening fra før for å få fullt utbytte av kurset, ettersom undervisningen tidvis vil ligge på et forholdsvis høyt nivå.

Kurset foregår hovedaklig på norsk. Erfaringsmessig forstår dansker og svensker dette ganske greit i løpet av noen uker :-). Vi har også noen forelesere fra Sverige, Danmark og USA, så det er en fordel at du forstår engelsk sånn rimelig OK.

cecilie-apportforelesning1280x720
Cecilie Køste

Kursledere

Instruktørkurset er designet av Morten Egtvedt og Cecilie Køste. Morten vil stå for det meste av undervisningen i løpet av kurset, men du møter også Cecilie i noen av webinarene.

Morten & Cecilie startet Canis i 1998, og har skrevet tre bøker om klikkertrening som har hatt stor innflytelse på det nordiske hundemiljøet de siste 15 årene. De er også etterspurte som forelesere i utlandet.

morten2
Morten Egtvedt

I tillegg vil du møte flere gjesteforelesere i verdensklasse i siste halvdel av kurset.

Påmeldingsfrist

 • Som deltaker: 30. juli 2018 (eller så lenge det er ledige plasser)
 • Som observatør: 10 august 2018 (eller så lenge det er ledige plasser)

OBS: Kurset er åpent for 30 deltakere og inntil 30 observatører. Vi tar imot påmeldinger etter «førstemann til mølla prinsippet». Alle påmeldinger er derfor bindende. Når alle plasser er tatt, stenges det for flere påmeldinger. 

Kursavgift

 • Deltaker med hund: NOK 27 500,-
 • Observatør: NOK 16 500,-
 • VIP-observatør: NOK 2900,- (redusert pris for de som har deltatt som deltaker eller observatør i 2016 og/eller 2017, og ønsker seg et repetisjonsår – skriv «tidligere deltaker/observatør» på det første spørsmålet i påmeldingsskjemaet). 

Kursavgiften faktureres i to like deler – halvparten før kurset starter, og andre halvdel omtrent halvveis i kurset. (Eventuell vennerabatt blir trukket fra den ordinære kursavgiften.)

OBS: Påmelding er bindende, og kursavgiften må betales i sin helhet også om du av forskjellige årsaker skulle ønske å «hoppe av» i løpet av kurset. Du skal kun søke på dette kurset dersom du er innstilt på å studere seriøst og legge ned den innsatsen som kreves over hele året. 

Oppstart

Kurset starter offisielt med første webinar tirsdag 21. august 2018 (kl. 2100). Deretter er det full fart helt fram til ca 1. mai 2019 (kun med unntak av en måneds juleferie i desember).

Webinarene kjøres (med få unntak) tirsdager kl. 2100 til ca 2230 (jeg må innrømme at vi går litt over tiden av og til). Dette er erfaringsmessig et praktisk tidspunkt for de aller fleste. Videoleksjoner og øvrig arbeid i forbindelse med kurset kan du gjøre når det passer for deg. Det er også mulig å se webinarene i opptak hvis du er opptatt en tirsdagskveld.

Spørsmål? 

Hvis du har spørsmål om kurset før du melder deg på, er du velkommen til å ta kontakt med kursleder Morten Egtvedt her. 

 

Hva sier tidligere deltakere om kurset?

Les gjerne noen tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere her, før du sender din påmelding.

Påmelding til kurset

Kurs:
Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2018/2019
Sted:
ONLINE
Dato:
21.08.2018 til 01.05.2019
Kursleder:
Morten Egtvedt
Instruktører:
Cecilie Køste, Morten Egtvedt
Pris:
27500 kr
Pris observatør:
16500 kr