Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2017/2018

Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2017/2018
Sted: ONLINE
Arrangør: Canis hovedkontor
Kursleder: Morten Egtvedt (912079953)
Instruktør: Cecilie Køste, Morten Egtvedt
Start dato: 22.08.2017
Sluttdato: 01.05.2018

Neste instruktørkurs starter 22. august 2017!

Vil du bli en av Nordens beste klikkertreningsinstruktører? Canis sin 1-årige klikkerinstruktørutdanning er kurset der mange av de mest kjente hundeinstruktørene i Norden startet sin karriere. Vi har nå tilrettelagt instruktørutdanningen slik at hele kurset gjennomføres ONLINE. Og ved hjelp av Canis sitt nye benchmarkingssystem for klikkertrening tar vi instruktørutdannelsen til et helt nytt nivå. I løpet av kurset vil du få et krystallklart bilde av de enkelte treningsferdighetene som god klikkertrening består av – og ikke minst hvordan du mest mulig effektivt kan kommunisere dette til dine kurselever. 

Undervisningen foregår i form av videoleksjoner, ukentlige live webinarer og tilbakemeldinger gjennom kursets lukkede Facebook-gruppe der du kan sende inn treningsfilmer og spørsmål gjennom hele året.

I tillegg vil du i løpet av året jobbe med prosjektoppgaver som du vil lære mye av. Disse prosjektoppgavene inkluderer flere treningsoppgaver med egen hund – og ikke minst analyseoppgaver på video. Å være hundeinstruktør handler i stor grad om å være god til å observere – og det vil du få helt unik trening i dette året!

Du sender jevnlig inn filmer av treningen din, og vil få tilbakemelding fra kurslederne som vil ta treningsferdighetene dine til neste nivå. Hovedfokus ligger alltid på dine treningsferdigheter, læringsprinsipper og din forståelse av disse. Etterhvert som du blir en stadig teknisk bedre hundetrener, vil resultatene følge av seg selv.Vi ønsker gjennom dette kurset å gi deg en solid plattform som du vil ha nytte av gjennom hele resten av din hundetrener- og instruktørkarriere, uansett hvilken retning dine interesser ligger i.

Ettersom undervisningen er 100% webbasert kan du enkelt følge undervisningen på kveldstid eller når det passer best for deg, foran din egen datamaskin, samme hvor du bor. Du sparer store reiseutgifter sammenlignet med hvordan kurset tidligere ble gjennomført. Dette nye kursopplegget har gjort det vesentlig enklere for hundeeiere over hele Norden å delta. På årets kurs som fortsatt pågår for fullt, har vi tilsammen 40 deltakere og like mange observatører, fra både Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island!

Det som er likt fra alle tidligere år, er at dette kurset krever at du setter av nok tid til å jobbe med prosjektoppgavene og ikke minst at du trener mye med din egen hund i løpet av året. Et onlinekurs krever at du har litt «selvdisiplin» og står på gjennom hele kurset. Samtidig er det mulig å delta på kurset med forskjellige ambisjons- og innsatsnivå. Det er mulig å være veldig aktiv – men samtidig kan du også lære mye av å følge med på de mer aktive studentene og lære av tilbakemeldingene som de får.

Benchmarking for klikkertrening

benchmarking1280x720Kjernen i Canis sin nye klikkerinstruktørutdannelse er vårt nyutviklede «Benchmarkingsystem for klikkertrening», som bryter ned hele treningsprosessen i sine enkelte faktorer, og beskriver hvordan alle de viktigste treningsferdighetene ser ut helt fra nybegynner- til ekspertnivå. Vi kan på mange måter beskrive dette systemet som «grunnferdighetene for hundeføreren».

Ved å jobbe fokusert med dette systemet vil du få observasjonsferdigheter som svært få andre instruktører er i nærheten av. Når du har fullført kurset vil du legge merke til at det har blitt mye enklere å peke ut nøkkelobservasjoner (dvs. de delene av treningen som vil gi størst effekt å forbedre). En hundeinstruktør som kan kunsten å observere grundig, og deretter velge ut 1-3 forbedringspunkter som helt åpenbart vil forbedre treningen, er en særdeles effektiv instruktør. Og du tar selvfølgelig med deg disse ferdighetene inn i din egen hundetrening.

Benchmarkingsystemet er kun tilgjengelig for deltakere på klikkerinstruktørkurset. Grunnen er rett og slett at det krever opplæring å bruke systemet slik det er ment å brukes – og det vil du lære grundig i løpet av det første halvåret på kurset.

Å være hundeinstruktør handler om å trene mennesker…

Siden 1998 har Canis jobbet for å løfte kvaliteten på hundetreningen til et høyere nivå. I de siste årene har vi også fokusert mer på å forbedre undervisningen av våre tobente kurselever. Vi tror det ligger et stort forbedringspotensiale i hvordan vi som hundeinstruktører formidler vår hundekunnskap til andre hundeeiere.

På instruktørkurset legger vi derfor også stor vekt på å lære deg en undervisningsmodell der du ikke bare «gir råd»  eller «forteller kurselevene hva de skal gjøre», men også gir dem feedback på en slik måte at elevene kan gjøre sine egne innsikter. Når en kurselev finner ut noe selv (uten at du gir dem «fasiten») gir det en helt annen effekt av læringen. Vi håper du kjenner igjen dette prinsippet fra hvordan vi klikkertrener hundene våre…

«Benchmarkingkurset har gitt ny innsikt i hvordan jeg ser på hundefører under en treningsøkt. Systemet man lærer for å observere ferdigheter er svært grundig og nøye, som gjør det forholdsvis enkelt å sette ord på det man har sett i en økt. Mine egne, subjektive meninger «byttes ut» med objektive observasjoner som gjør at følelser og meninger om en ekvipasjes trening utelukkes helt. Dette åpner opp for meget konstruktiv instruksjon!  

I tillegg er perspektivet på feedback noe jeg virkelig liker. Det å kun speile hva man har sett, det å være helt objektiv, gjør at man unngår å kritisere og/eller betvile førers valg i treninga si. Som instruktør anser jeg dette som en viktig ferdighet for å kunne ta ekvipasjen til neste nivå i treningen. Et kurs jeg anbefaler på det varmeste til instruktører og hundetrenere som ønsker å utvikle sine egne ferdigheter innenfor kommunikasjon med ekvipasjer man følger og veileder.»
Lea Rasmussen (instruktør, Trondheim Hundeskole)

Instruktørutdannelsen består av:

 • Et stort antall videoleksjoner, der du lærer alt du trenger å vite om klikkertrening – og hvordan du mest effektivt kan lære disse ferdighetene videre til dine kurselever. Disse videoleksjonene er «pensum» på kurset og gir deg bakgrunnskunnskapen du trenger for å henge med i undervisningen.
 • 30 ukentlige live webinarer (tirsdager fra kl. 2100-2230). I disse ukentlige webinarene møter du lærer og de andre deltakerne  «live» i det virtuelle klasserommet. Hver uke går vi gjennom et nytt og interessant emne. Opptak av webinarene blir tilgjengelig for alle deltakere dagen etter, slik at du kan få med deg alt selv om du ikke kan delta i realtime på hvert eneste webinar.
 • Du får utlevert et unikt studiematriale: Canis sitt Benchmarkingsystem for klikkertrening. Dette systemet fungerer som «grunnmuren» i utdannelsen, og vil (når du har jobbet med det noen måneder) gi deg et krystallklart bilde av hva som gjør eksperttrenere til eksperter – og hva nybegynnere trenger å lære for å komme dit. Det å kunne bryte ned «god hundetrening» i sine enkelte faktorerer vil gi deg et stort fortrinn både som hundetrener og -instruktør.
 • En lukket Facebook-gruppe der du kan holde kontakten med de andre instruktørelevene. Her kan du stille spørsmål både til Morten og Cecilie og de andre deltakerne når du ønsker innspill.
 • Hver måned vil du også jobbe med forskjellige treningsoppgaver med din egen hund. Du sender jevnlig inn videoopptak som viser status på treningen din, og du vil få tilbakemeldinger på treningen slik at du kan forbedre treningsferdighetene dine underveis. Verdien av dette er etter vår erfaring enorm. Videoanalyser tillater instruktøren å gi tilbakemeldinger som er mye mer nøyaktige enn når man «bare» observerer treningen live.
 • I tillegg til treningsoppgavene vil du også lære å gjøre videoanalyser på egen hånd – både av din egen og av andres trening. Dette vil aksellerere observasjonsferdighetene dine og gjøre deg ekstremt bevisst på hvordan alle de viktigste treningsferdighetene for klikkertrening skal se ut.
 • Du vil også lære hvordan du kan bruke samme system for å gi meget presis og konstruktiv feedback til kurselevene dine.

Kurset avsluttes med innlevering av prosjektoppgaver (innen 1. mai) som du har jobbet med gjennom hele året. Det blir også flere kortere teoriprøver i løpet av året for å kvalitetssikre at deltakerne har fått med seg alle de viktigste punktene i hver enkelt modul på kurset.

Krav for å bestå kurset er levert & godkjente prosjektoppgaver (nærmere info om disse får du når kurset begynner), og bestått karakter på teoriprøvene.

 

Mulighet til å delta som observatør

Det er også mulig å delta på instruktørkurset som observatør. Dette er et supert tilbud til deg som ønsker å lære «alt» om klikkertrening, men som av forskjellige grunner ikke ønsker å delta for fullt med egen hund (kanskje du har en «pensjonisthund» akkurat nå eller lignende). Dette er også et utmerket tilbud for deg som føler at du kanskje ikke er helt klar til å ta steget opp som klikkerinstruktør ennå, men som likevel har lyst til å lære masse om klikkertrening (og instruksjon!), og har et mål om å bli instruktør når du har fått noen års ekstra praktisk erfaring med klikkertrening.

Observatører får tilgang til alle videoleksjoner, alt studiematriale – og du kan delta på webinarene på lik linje med de andre deltakerne (og stille spørsmål underveis i leksjonene osv). Du har også tilgang til å lese alle tilbakemeldinger som postes i Facebook-gruppen.

Observatører sender IKKE inn prosjektoppgaver/videoanalyser, og vil ikke få tilbakemeldinger underveis på sine egne treningsferdigheter eller videoanalyser. Men du kan selvfølgelig gjøre alle disse oppgavene på egen hånd for din egen trenings del, hvis du ønsker dette. Teoriprøvene kan du også (valgfritt) gjennomføre på linje med de andre deltagerne.

Hundeinstruktør som karriere (eller deltidsjobb)? 

Når du har gjennomført denne utdannelsen (som deltaker) har du mulighet til å søke om å bli instruktør/franchisetager hos Canis Hundeskole. De søkerne vi velger å ta inn vil i løpet av sommeren bli invitert til en egen samling der du lærer alt ekstra du trenger å vite for å kunne drive en avdeling av Canis Hundeskole på en god måte.

Instruktører som allerede driver sine egne hundeskoler eller som ønsker å instruere i sin lokale hundeklubb er selvfølgelig like velkomne på dette instruktørkurset! Vårt mål er å spre mest og best mulig kunnskap om klikkertrening til flest mulig hundeeiere, og håper at du også er motivert til å gjøre det samme – uansett hvor du bruker tiden din!

Hva trenger du for å delta på instruktørkurset?

 • Datamaskin med webkamera
 • Videokamera (iPhone eller tilsvarende fungerer helt fint så lenge du filmer nærme nok til at lyden høres godt).
 • Youtube-konto for å laste opp filmene (du kan gjerne merke filmene som «unlisted» hvis du ikke vil at andre skal se dem).
 • Facebook (ettersom all informasjon i løpet av kurset går gjennom den lukkede Facebookgruppen).
 • En klikkerklok hund som er glad i å trene (du trenger på ingen måte en malle eller border collie for å delta, men det er en fordel om hunden ikke er direkte uegnet for litt mer avansert trening 🙂

(Observatører trenger kun tilgang til PC/Facebook).

Ta med vennene dine også!

Det er erfaringsmessig en stor fordel å få med seg en god treningskamerat (eller flere!) til å gå kurset samtidig som deg. Da kan dere støtte hverandre underveis, samarbeide om analyseoppgaver, hjelpe hverandre med å filme osv. Så ta kontakt med dine beste treningskamerater, og meld dere på kurset sammen!

Vi gir 10% rabatt på påmeldingsavgiften når 2 eller 3 personer fra samme klubb/hundeskole/vennekrets melder seg på sammen.

Hvis dere er 4 eller flere fra samme klubb/hundeskole/vennekrets som melder dere på sammen, øker rabatten til 15%.

OBS: Oppgi på påmeldingsskjemaet hvem du deltar sammen med! Hvis flere venner vil melde seg på senere, oppgir de bare navnene på resten av gruppen, og så får begge/alle den høyeste rabatten.

Tilbudet om vennerabatt gjelder både for observatører og deltakere!

Forhåndskunnskaper

Det er en fordel om du har gjennomført Canis sitt klikkerTRENERkurs på forhånd hvis du skal delta som vanlig deltaker (eller at du har tilsvarende erfaring med klikkertrening fra andre gode hundeskoler).

Det er ingen formelle krav om forhåndskunnskaper for observatører, men du bør ha brukbar kjenskap til klikkertrening fra før for å få fullt utbytte av kurset, ettersom undervisningen tidvis vil ligge på avansert nivå.

Kurset foregår hovedaklig på norsk. Erfaringsmessig forstår dansker og svensker dette ganske greit i løpet av noen uker :-). Vi har også noen forelesere fra Sverige, Danmark og USA, så det er en fordel at du forstår engelsk sånn rimelig OK.

cecilie-apportforelesning1280x720
Cecilie Køste

Kursledere

Instruktørkurset er designet av Morten Egtvedt og Cecilie Køste. Morten vil stå for det meste av undervisningen i løpet av kurset, men du møter også Cecilie i noen av webinarene.

Morten & Cecilie startet Canis i 1998, og har skrevet tre bøker om klikkertrening som har hatt stor innflytelse på det nordiske hundemiljøet de siste 15 årene. De er også etterspurte som forelesere i utlandet.

morten2
Morten Egtvedt

I tillegg vil du møte flere gjesteforelesere i verdensklasse i siste halvdel av kurset, blandt annet:

 • Michele Pouliot (Freestyle)
 • Eva Bertilsson & Emelie Johnsson-Vehg (Tag Teach)
 • Dina & Henrik Doctermann (Klikkertrening for IPO/bitearbeid)
 • Gjesteforeleser X (blir offentliggjort senere)
 • Gjesteforeleser Z (blir offentliggjort senere)

Påmeldingsfrist

 • Som deltaker: 10. juli 2017 (eller så lenge det er ledige plasser)
 • Som observatør: 1. august 2017

OBS: Vi tar imot påmeldinger etter «førstemann til mølla prinsippet». Når alle plasser er tatt, stenges det for flere påmeldinger. 

Kursavgift

 • Deltaker: NOK 24 900,-
 • Observatør: NOK 14 900,-

Kursavgiften faktureres i to like deler – halvparten før kurset starter, og andre halvdel omtrent halvveis i kurset.

Prisen inkluderer alle webinarer og videoleksjoner, tilgang til alt kursmatriell og deltakeravgift/servering på den avsluttende samlingen (for deltakere).

OBS: Kursavgiften må betales i sin helhet også om du av forskjellige årsaker skulle ønske å «hoppe av» i løpet av kurset. Du skal kun søke på dette kurset dersom du er innstilt på å studere seriøst og legge ned den innsatsen som kreves over hele året. 

Oppstart

Kurset starter offisielt med første webinar tirsdag 22. august 2016 (kl. 21:00). Deretter er det full fart helt fram til 1. mai 2018! 🙂

Webinarene kjøres (med få unntak) tirsdager kl. 2100 til ca 2230. Dette er erfaringsmessig et praktisk tidspunkt for de aller fleste. Videoleksjoner og øvrig arbeid i forbindelse med kurset kan du gjøre når det passer for deg. Det er også mulig å se webinarene i opptak hvis du er opptatt en tirsdagskveld.

Spørsmål? 

Hvis du har spørsmål om kurset før du melder deg på, er du velkommen til å ta kontakt med kursleder Morten Egtvedt her. 

Påmelding til kurset

Kurs:
Canis klikkerINSTRUKTØRkurs 2017/2018
Sted:
ONLINE
Dato:
22.08.2017 til 01.05.2018
Kursleder:
Morten Egtvedt
Instruktører:
Cecilie Køste, Morten Egtvedt
Pris:
24900 kr
Pris observatør:
14900 kr